volejte: 602530777+420 728 347 155  •  email: marcela@medovit.cz marcela@medovit.cz  •  Bedýnky Bohumín a okolí Bedýnky

Farmářské zeleninové bedýnky, farmářské výrobky a med

Farmářské bedýnky, farmářské výrobky  a med
POTŘEBUJETE POMOC?
 +420 728 347 155
email marcela@medovit.cz
Bedýnky Bohumín a okolí Bedýnky Bohumín a okolí
Novinky e-mailem
Novinky e-mailem
© 2018-24 MM Sound & Global Net

Žemlovka s jablky (2.04.2020)

Ingredience: 6-7 rohlíků, 500 ml plnotučného mléka, 2 vejce + 2 žloutky, 2 lžíce cukru, krupice, 6-7 jablek, středně velkých, vanilkový cukr, skořice, rozinky máčené v rumu, sekané vlašské ořechy, máslo, rum, kokos



 



 



 



 



 



 



Postup:



Troubu předehřejte na 180 stupňů. Pekáček nebo jinou formu vymažte máslem a vysypte kokosem. Rohlíky nakrájejte na šikmo na plátky. Jablka oloupejte a nastrouhejte na slabé plátky. Mléko dejte do misky, dobře v něm rozmíchejte vejce i žloutky, přidejte cukr. Plátky rohlíků postupně máčejte v mléku s vejci, nechte dobře nasáknout. Třetinu namočených rohlíků poskládejte na dno formy. Navrstvěte polovinu nastrouhaných jablek, posypte vanilkovým cukrem a skořicí. Posypte rozinkami a sekanými ořechy. Opět dejte vrstvu namočených rohlíků, na ně pak jablka a vše ostatní jako v první vrstvě. Zakončete poslední vrstvou z namočených rohlíků. Měli byste spotřebovat všechno mléko. Pokud vám trochu zbude, opatrně ho nalijte na žemlovku. Navrch položte plátky másla, můžete i pár ořechů, a dejte péct do vyhřáté trouby asi na 40-50 minut, až je vše hezky do zlatova. Můžete zapnout i spodní ohřev s horkým vzduchem, aby se vám žemlovka hezky opekla i ze spodu. Ve skleněné míse totiž dobře vidíte, jak je upečeno :) Ihned po upečení pokapejte horkou žemlovku rumem. Před servírováním pocukrujte. Můžete podávat teplou, ale skvěle chutná i zastudena. 



 



                                                                                                         Dobrou chuť :-)



 

Všechny ceny jsou uvedeny včetně 21% DPH. Právo omylu a změny cen vyhrazeno!