volejte: 602530777+420 728 347 155  •  email: marcela@medovit.cz marcela@medovit.cz  •  Bedýnky Bohumín a okolí Bedýnky

Farmářské zeleninové bedýnky, farmářské výrobky a med

Farmářské bedýnky, farmářské výrobky  a med
POTŘEBUJETE POMOC?
 +420 728 347 155
email marcela@medovit.cz
Bedýnky Bohumín a okolí Bedýnky Bohumín a okolí
Novinky e-mailem
Novinky e-mailem
© 2018-24 MM Sound & Global Net

Vepřové v dobré mrkvi (14.05.2020)

Ingredience: vepřová plec (nebo váleček), mrkev (čím víc tím líp), cibule, máslo, hladká mouka nebo haraška , vývar,  sůl, mletý pepř, cukr, muškátový oříšek, čerstvá citronová šťáva, petrželka na posypání



 



 



 



 



Postup:



Na 3 lžících másla orestujte dozlatova cibulku pokrájenou nadrobno. Pak přidejte maso nakrájené na kostky (3 x 3 cm) a restujte ho, dokud se neodvaří všechna šťáva, kterou pustilo. Orestované maso zaprašte moukou (hraškou), krátce zarestujte, zalijte větší částí vývaru. Osolte, opepřete, přidejte muškatový oříšek a pod pokličkou duste 35 minut. Mrkev očistěte a nakrájejte na kolečka a po zmíněných 35 minutách přidejte k masu a přilijte zbytek vývaru, duste dalších 15-20 minut, dokud nejsou mrkev i maso měkké. Poté dochuťte cukrem a citronem (lze přidat i trochu citronové kůry) a nakonec vmíchejte lžíci chlazeného másla pokrájeného na malé kousky. Podávejte s bramborem a posypané petrželkou.



tip: Lze použít i hovězí krk, ale maso je pak nutné vařit minimálně o 45 minut déle.



                                                                                                                Dobré chutnání :-)



 

Všechny ceny jsou uvedeny včetně 21% DPH. Právo omylu a změny cen vyhrazeno!