volejte: 602530777+420 728 347 155  •  email: marcela@medovit.cz marcela@medovit.cz  •  Bedýnky Bohumín a okolí Bedýnky

Farmářské zeleninové bedýnky, farmářské výrobky a med

Farmářské bedýnky, farmářské výrobky  a med
POTŘEBUJETE POMOC?
 +420 728 347 155
email marcela@medovit.cz
Bedýnky Bohumín a okolí Bedýnky Bohumín a okolí
Novinky e-mailem
Novinky e-mailem
© 2018-24 MM Sound & Global Net

Dušené vepřové maso s kedlubnou (21.05.2020)

Ingredience: 300g vepřové maso (plec, karé, krkovice, kýta), 1 ks kedlubny, 30 g uzený špek nebo slanina, 1 ks cibule, strožek česneku, snítka tymiánu nebo rozmarýnu, sůl, drcený kmín, pepř mletý, vývar dle potřeby, jíška nebo hladká mouka



 



 



 



 



 



Postup:



Na jemně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Přidáme pokrájené osolené, opepřené a mírně pokmínované maso, které za občasného promíchání necháme zatáhnout. K masu přidáme nasekaný česnek s tymiánem a ještě vše krátce osmažíme do rozvonění. Pak přilijeme vývar, jen tolik, aby bylo maso ponořené a dusíme téměř do změknutí masa, za občasného promíchání a případného podlití vývarem. Ke konci dušení přisypeme k masu oloupanou, na kostičky či nudličky pokrájenou kedlubnu a dodusíme vše doměkka. Vyndáme snítku z tymiánu, dle chuti dosolíme, opepříme, zahustíme jíškou nebo záklechtkou a krátce provaříme. Podáváme s bramborem, noky, těstovinami, knedlíkem...



                                                                                                     Přeji dobrou chuť :-)



 

Všechny ceny jsou uvedeny včetně 21% DPH. Právo omylu a změny cen vyhrazeno!