volejte: 602530777+420 728 347 155  •  email: marcela@medovit.cz marcela@medovit.cz  •  Bedýnky Bohumín a okolí Bedýnky

Farmářské zeleninové bedýnky, farmářské výrobky a med

Farmářské bedýnky, farmářské výrobky  a med
POTŘEBUJETE POMOC?
 +420 728 347 155
email marcela@medovit.cz
Bedýnky Bohumín a okolí Bedýnky Bohumín a okolí
Novinky e-mailem
Novinky e-mailem
© 2018-24 MM Sound & Global Net

Zadělávané fazolky na kyselo se sázeným vejcem (23.07.2020)

Ingredience: žluté fazolové lusky - 250 g, menší cibule - 1 ks, hladká mouka - 2 pol,lžíce., mléko - ½ hrnečku,  máslo - 3 pol,lžíce, ocet - 1 pol,lžíce., vejce - 2 ks, kopr



 



 



 



 



Postup:



V kastrolku rozehřejeme máslo a orestujeme na něm na jemno nakrájenou šalotku. Když je cibule sklovatá, zaprášíme ji moukou a jíšku orestujeme. Do vroucí slané vody vhodíme fazolky a přivedeme k varu. Když jsou fazolky měkké, část vody scedíme a opět vrátíme hrnec s fazolemi na plotýnku. Když jsou fazole znovu přivedeny k varu, zahustíme je cibulovou jíškou a provaříme. Dle potřeby doředíme mlékem. Ochutíme cukrem, solí, octem a pepřem. Dle chuti přidáme kopr. Pánvičku si zahřejeme na střední stupeň a kápneme trochu oleje. Vejce, která jsme před použitím vyndali z lednice předem, aby měla pokojovou teplotu, rozklepneme postupně opatrně na pánvičku. Žloutek by se při roztloukání neměl porušit. Oheň stáhneme na minimum a pomalu vejce propékáme. Hotové sázené vejce má kompletně sražený bílek a krásně propečený žloutek, který je ještě lehce tekoucí. Fazolky by měly být omáčkou pouze spojeny, nikoliv v ní plavat. Sázené vejce pouze osolíme a opepříme a podáváme na fazolkách.



                                                                                                                 Dobré chutnání :-) :-)



 

Všechny ceny jsou uvedeny včetně 21% DPH. Právo omylu a změny cen vyhrazeno!